Vad är skillnaden mellan ett serum och en creme?

Vad är fördelen med ett serum

Du har säkert hört talas om serum, och kanske vill du testa ett, men det kan vara svårt att välja. Det får gärna vara ett serum som återfuktar men inte blir fet. Det ska verka och ge resultat, men inte vara för hårt mot huden. Hur och hur ofta ska det användas? Och bör man också använda en fuktcreme tillsammans med serumet?

Det finns många frågor och synpunkter om serum.


-Ett serum är mer effektivt än en creme?


Ja ett serum innehåller ofta högre koncentrationer av aktiva och effektiva ingredienser än man hittar i en creme.-Serum fuktar inte huden tillräckligt?


Beroende på vilken hud typ du är, torr hud, fet hud eller bland hud. För vissa kvinnor räcker enbart ett serum. Det kan även bero på årstid, på vintern blir vi oftast torrare i huden men på sommaren är huden mycket bättre. Om du har torr hud bör du använda en creme över serumet för att ge extra näring och fukt. Det bästa med ett serum är att du kan använda det under någon annan hudvårdsprodukt alt dag eller nattcreme.-Om du använder serum och en dag creme, så ska serumet appliceras under cremen.Ja ett serum ska snabbt absorberas av huden. Om du använder en creme innan ett serum blir det svårare för huden att absorbera serumets alla aktiva ingredienser.- Är det hårt för huden att använda serum mer än en gång / dag?


Det är inget fel i att använda serum två gånger om dagen - det är faktiskt en riktigt bra idé eftersom resultatet blir mycket effektivare! Det viktigaste är att du väljer ett serum som passar alla hudtyper. 


-Serum är mest effektivt när det används under kortare perioder och inte dagligen


Det är vetenskapligt visat att de aktiva ingredienserna gradvis blir mer effektiva när de appliceras regelbundet. Din hud kommer att må bra av det


Det bästa för huden är serum och creme?Ja ett antiage-serum som används i samband med en antiage-creme ger mycket bättre resultat.

Tänk även på vad du äter, undvik för mycket sol och undvik rökning.

Comments

Join the discussion

Let your opinion be heard, add your comment!
Captcha Image