Om Superglandin

Svenska skönhetsprodukter när det är som bäst!


Kombinerar det bästa från natur och växtrike

Super Glandin serien kombinerar det bästa tänkbara från naturen och växtriket med de främsta upptäckterna från forskningen inom hudvård. Effektiva hudvårdsprodukter med en hög koncentration av aktiva ingredienser som är trygga och säkra att använda.

Svensk hudvård när den är som bäst

Super Glandin är en svensk hudvårdsserie med tusentals
nöjda kunder.

Redan för mer än 60 år sedan kunde man konstatera, att fleromättade fettsyror är av största vikt för varje organ i kroppen. Så viktiga, att vetenskapsmännen på sitt fackspråk, kallar dem essentiella, vilket på ren svenska är det samma som livsnödvändiga. GLA är en av de fleromättade fettsyror som brukar kallas essentiella fettsyror, eftersom de behövs för
olika livsnödvändiga processer i kroppen.

Den fantastiska Borago oljan

Samtliga Super Glandin Cremer har ett rikt innehåll Gammalinolensyra, GLA,
den viktigaste fettsyran. Super Glandin serien innehåller olja från växten Borago Officinalis, på svenska kallad gurkört, växten med den högsta halten GLA i växtriket.

Oljan innehåller ca 25 % GLA. Fettsyran spelar en vital roll för hudens elasticitet och förmåga att binda fukt. Dessutom bidrar den till bildandet av prostaglandiner, anti-inflammatoriska komponenter som aktivt hjälper till att läka huden inifrån.

#Superglandin @ Instagram