Artiklar och fakta om huden.

Läs mer om hudvård m.m

GLA - En rik näringskälla för huden

April 15, 2019

I varmare länder har vegetabiliska oljor alltid varit självklara för hudvården. I det antika Grekland använde man olivoljan för att bevara hudens spänst och styrka, i Västra Afrika har sheasmör använts till samma sak, i Indien sesamoljan och i Syd, -Nord- och Mellanamerika har jojobaoljan använts länge för att skydda huden och göra den mjuk och smidig.

Vegetabiliska oljor är, i motsats till mineraloljor, rika på näring, vitaminer och fettsyror. Dessa tas upp av huden, skyddar den och hjälper den bygga upp styrka och smidighet.

Gurkörtsolja (Borago Officinalis) som finns i samtliga krämer i Super Glandin-serien är en torr vegetabilisk olja som absorberas snabbt av huden. Den är därför mycket bra som bärare av olika substanser som man vill ska påverka huden på olika sätt.

Den är mycket rik på omega-6-fettsyran GLA Gammalinolensyra (ca 20 %), som omvandlas i kroppen till prostaglandiner. Prostaglandiner reglerar bland annat hormonbalansen, men i hudkrämer är det framförallt dess förmåga att reducera inflammation som är viktig.

Brist på prostaglandiner gör också att huden blir torr och rynkig, förlorar sin spänst och lättare får problem med eksem, andra inflammationer och acne.

  • GLA är en essentiell fettsyra, det vill säga nödvändig för människans hälsa. Vi kan inte själv tillverka den i våra kroppar så vi måste få i oss den genom vår föda.
  • GLA är en viktig byggsten i hudcellernas membran, det vill säga skalet som omsluter varje cell.
  • GLA spelar en stor roll för hudens elasticitet och förmåga att binda fukt och normaliserar också hudens skyddsbarriär. Den motverkar torr, fnasig och knottrig hud.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
för senaste nytt!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

* Inget spam, bara högkvalitativt innehåll och bra erbjudanden.

Kontakt

Scandinavian Health & Beauty AB
Ljusterögatan 14
116 42 Stockholm
© 2019 Scandinavian Health & Beauty AB