Artiklar och fakta om huden.

Läs mer om hudvård m.m

Alpha - arbutin

April 15, 2019

Alpha - Arbutin

Är ett biosyntetisk vattenlösligt ämne som anses vara det säkraste, snabbaste och mest effektiva hudblekningsämnet. Alpha – Arbutin främjar en snabb blekning av huden och ger en jämn hudton på alla hud typer genom att blockera melaninproduktionen. Det gör det genom att hämma produktionen av Tyrosinase, dvs den process där aminosyran tyrosin börjar sin förvandling till melanin. Alpha-Arbutin hindrar alltså bildandet av melanin redan från grunden, och hindrar därmed också nya fläckar att bildas.

Studier:

• Alpha Arbutin förväxlas ofta med Beta Arbutin, som har en betydligt sämre stabilitet och effekt. Detta visades bland annat i en 3-månaders studie är 26 frivilliga kvinnor deltog. Krämerna de skulle använda innehöll 2 % Alpha Arbutin respektive Beta Arbutin för att behandla pigmentfläckar. Stapeldiagrammet visar tydligt skillnad i effekt. (diagram)

• I en studie på 60 kvinnor av kinesisk härkomst visade det sig att en emulsion med 1 % Alpha Arbutin resulterade i en snabbare och mer uttalad blekning av huden efter en månad jämfört med andra vanliga hudblekningsämnen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
för senaste nytt!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

* Inget spam, bara högkvalitativt innehåll och bra erbjudanden.

Kontakt

Scandinavian Health & Beauty AB
Ljusterögatan 14
116 42 Stockholm
© 2019 Scandinavian Health & Beauty AB